Intrebari frecvente

Produsele noastre sunt dezvoltate în colaborare cu principalii medicinaliști, homeopați și biochimisti. Dezvoltarea și fabricarea produselor au loc în Norvegia și în UE, în conformitate cu standardele GMP (Good Manufacturing Practice).

Toate produsele noastre se bazează pe ingrediente naturale, de înaltă eficiență care nu sunt pe lista „interzise” a WADA și sunt testate pentru substanțe interzise și aprobate de către Cologne List®. Furnizorii noștri garantează că niciunul dintre produsele Eqology nu este testat pe animale. Eqologia este în plus față de furnizorul nostru de certificate EQ Pure Arctic Oil certificat MSC.

MSC, Consiliul de administrație marină este o organizație non-profit internațională. Certificatele de pescuit MSC asigură că peștii sunt capturați la niveluri care permit populațiilor de pești și ecosistemelor de care depind să rămână sănătoase și productive pentru viitor. Prin aceste mijloace, clienții noștri pot fi siguri că omega-3 din EQ Pure Arctic Oil este de cea mai înaltă calitate, provine și prelucrat la cele mai înalte standarde de sustenabilitate.

1Pot să folosească femeile EQ Arctic Pure Oil când sunt însărcinate sau alăptează?
Autoritățile sanitare din Danemarca recomandă omega-3 femeilor gravide pentru a se asigura că acestea primesc suficientă vitamina D și suficient omaga-3. Vitamina D este necesară pentru absorbția calciului, care asigură nivelul optim de dezvoltare a structurii osoase a fetusului. EQ Pure Arctic Oil conține de asemnea și mulți acizi grași omega-3 DHA, importanți pentru dezvoltarea creierului și a vederii. Unele studii indică faptul că dacă o mamă primește suficient omega-3 în timpul sarcinii, creierul copilului se va dezvolta mai bine.
2De ce nu e bine să luăm ulei rânced sau capsule? Nu ar trebui ca un ulei omega-3 din pește să aibă gust de pește?
Uleiul proaspăt de pește are gust neutru și nu miroase. Un miros puternic de pește al produselor omega-3 ne spune că uleiul este rânced, ceea ce nu este bine pentru noi. Uleiul rânced atacă proviziile noastre de vitamina C și vitamina E (antioxidanții noștri cei mai importanți) pentru a neutraliza uleiul oxidat. Oxidizarea/râncezirea are crește atacurile radicalilor liberi asupra țesuturilor, lucru ce este la baza multor boli dar și a îmbătânirii premature.
3Care este diferența dintre EPA și DHA?
Omega-3 este termenul general pentru un grup de diferiți acizi grași. Unii dintre acești acizi au arătat efecte pozitive asupra sănătății noastre. De aceea este important să alegeți produse care vă oferp tipurile de omega-3 care conțin un tip documentatr de ulei, și anume DHA dar și EPA. EPA conține un lanț de 20 atomi de carbon și cinci duble legături, în timp ce DHA are un lanțt de 22 de atomi de carbon și 6 duble legături. Există foarte mult DHA în creier, în inimă și în ochi, și de aceea este sigur de prespus că acesși acizi grași au o importanță majoră pentru aceste organe. EPA este un precursor pentru neurotransmițători ca parte a procesului inflamator, și poate lua parte în a manageria acest proces. DHA are mai multe mențiuni de sănătate decât EPA, iar cele mai bune produse omega-3 conțin a cantitate mai mare de DHA decât de EPA. Următoarele mențiuni de sănătate au fost aprobate de către Comisia EU sub următoarele legi alimentare: Reglementarea Comisiei 432/2012 (EU) din 16/05/2012 și Reglementarea Comisiei 536/2013 (EU) din 11/06/2013 pentru acizi grași omega-3 marini EPA și DHA și pentru vitamina D3:
 • DHA și EPA contribuie la funcționarea normală a inimii (0,25 g pe zi)
 • DHA și EPA contribuie la menținerea unei tensiuni arteriale normale (3 g pe zi)
 • DHA și EPA contribuie la menținerea nivelelor normale de trigliceride din sânge (2 g pe zi)
 • DHA contribuie la menținerea nivelelor normale de trigliceride din sânge (2 g pe zi combinat cu EPA)
 • DHA contribuie la menținerea unei funcționări normale a creierului (0,25 g pe zi)
 • DHA contribuie la menținerea unei vederi normale și a funcționării ochiului (0,25 g pe zi)
 • Aportul mamei de DHA contribuie la dezvoltarea normală a creierului fetusului, și la copiii care sunt alăptați (0,2 g DHA pe lângă doza zilnică recomandată de acizi grași omega-3 (EPA + DHA), care este 0,25g)
 • Aportul mamei de DHA contribuie la dezvoltarea normală a ochilor fetusului, și la copiii care sunt alăptați (0,2 g DHA pe lângă doza zilnică recomandată de acizi grași omega-3 (EPA + DHA), care este 0,25g).
4Care este diferența dintre ulei de pește și ulei de ficat de cod?
Uleiul de pește și uleiul de ficat de cod sunt două lucruri diferite. În timp ce uleiul de ficat de cod este făcut strict din ficatul de cod, uleiul de pește este făcut din peștele întreg.
5 Chiar contează atât de mult ce produs omega-3 folosim?
Este crucial! sunt atât de multe produse cu omega-3 pe piață, și nu sunt toate la fel, chiar dacă așa pare. In 2011, Comitetul Stiințific Norvegian pentru Siguranța Alimentară a publicat 2 rapoarte despre produsele omega-3. Unul dintre ele a concluzionat că este benefic pentru sănătate să ingerăm acizi grași omega-3. Cel de-al doilea a concluzionat că pot exista unele griji referitoare la produsele râncede din rândul produselor omega-3. Așadar, este important pentru consumator să aleagă produse omega-3 de la fabricanți cunoscuți și serioși care au sub control dezvoltarea uleiului. Există multe studii care arată că este important să primim suficient omega-3. Unele cercetări indică faptul că rezultatele studiilor sunt strâns legate de ce produse omega-3 sunt folosite în cercetare. Acest lucru indică faptul că este important să alegeți produsul omega-3 corect pentru a obține beneficii pentru sănătate de la aportul de omega-3.
6Este posibil să luăm prea mult omega-3?
Nu au fost descoperite efecte negative ale luării de doze de până la 3 grame de omega-3 pe zi. Dozele mai mari de 3 grame sunt clasificate ca medicament și trebuie luate doar sub îndrumarea medicului.
7Consumarea de omega-3 scade tensiunea arterială?
Timpul de sângerare poate fi lungit prin aportul regulat de acizi grași omega-3 de mai mult de 1 gram pe zi. Aceasta poate face ca inima să nu mai aibă nevoie să creeze atât de multă presiune de fiecare dată când sângele este pompat în corp, și așadar ca tensiunea arterială să fie relativ scăzută. Acest lucru a fost văzut și în câteva studii clinice.
8Putem combina omega-3 cu anticoagulante?
În general, oricine ia anticoagulate ar trebui să consulte un doctor dacă doresc să înceapă (sau să înceteze) a lua suplimente alimentare.
9În ce alte alimente în afara de pește și ulei de ficat de cod mai putem găși acizi grași oemga-3?
Omega-3 vegetal (acidul alfa-linoleic) poate fi găsit in câteva alimente, dar cea mai importantă sursă sunt uleiurile vegetale. DHA și EPA pot fi găsite doar în produse marine cum ar fi pește gras sau ulei de pește. Acești acizi grași cu lanțuri lungi, DHA și EPA, sunt cei care ne oferă principalele beneficii asupra sănătății.
10Care este diferența dintre omega-3 și omega-6?
Corpurile noastre pot să producă majoritatea grăsimilor de care au nevoie, dar unele tipuri de acizi grași trebuie să fie primiți din dietă. Aceștia sunt numiți acizi grași esențiali, si sunt impărțiți în două grupe: acizi grași Omega-3 (acizi grași n-3) și acizi grași Omega-6 (acizi grași n-6). Omega-3 este găsit în principal în peștele gras în timp ce omega-6 are mai multe surse, cum ar fi pâinea integrală, ouăle, cele mai multe uleiuri vegetale și cerealele. Dieta noastră modernă este alcătuită dintr-o cantitate în creștere de alimente procesate dar și de pește sau carne hrănite industrial. Acest lucru înseamnă că alegerea ingredientelor din mâncarea peștilor și a animalelor a fost lăsată industriei alimentare, industrie care, din simple rațiuni economice, au suprafolosit uleiuri vegetale ieftine pline de omega-6 cum ar fi uleiurile din porumb, soia, palmier și floarea soarelui în hrana animalelor. În același timp, mâncăm prea puține produse din pește, care sunt principala sursă de acizi grași omega-3. Studiile arată că, în medie, avem de 15 ori mai mult omega-6 în organism decât omega-3, când raportul recomandat este de 2:1. Un dezechilibru al omega-6/3, împreună cu prea puțin omega-3 este conectat de diferite condițiile nefavorabile sănătății, cum ar fi un nivel inflamatoriu crescut, metabolism și sistem imunitar reds, dar și efecte negative asupra organelor ca inima, creierul și ochii. Din această cauză este important să luam EQ Pure Arctic Oil, produs care ne oferă un supliment de acizi grași omega-3, și ne ajută corpul să atingă un raport mai echilibrat al tipurilor de acizi grași. Scopul pentru toată lumea ce iți dorește să aibă grijă de sănătate ar trebui să fie de a obține un raport omega-6 / omega-3 de 5 sau mai scăzut; ceea ce înseamnă că aveți de cel mult 5 ori mai mult omega-5 în organism decât omega-3.
11De ce este vitamina D atât de importantă?
Vitamina D este esențială pentru sistemul nostru imunitar. Cei care locuiesc în Nord și au parte de ierni lungi cu lumina solară limitată iși iau vitamina D în mod tradițional din pește, în mod special din ulei de ficat de cod. Vitamina D este necesară pentru absorbția calciului și a fosforului, care âmbunătățesc dinții și oasele. Este de asemenea importantă pentru a lupta împotriva cancerului. Cercetări mai noi au arătat că avem nevoie de 5 ori mai multă vitamina D decât recomandările precedente. Copiii și bătrânii au nevoie de două ori mai multă vitamina D decât adulții. Printre alte proprietăți, loțiunile de soare cu factori de protecție solară SPF opresc transformarea vitaminei D de la lumina solară prin piele. Acesta este unul dintre motivele pentru care ar trebui să luați EQ Pure Arctic Oil în fiecare zi de-a lungul anului.
12Este EQ Pure Arctic Oil un produs omega-3?
Da, acesta este un produs omega-3 (cu adaos de ulei de măsline (omega-9 și vitamina D3).
13Cât de mult ulei trebuie să luăm zilnic?
Doza zilnică recomandată este de 0,15 ml la 1 kg de greutate corporală. Adulții peste 50 kg: 7,5 ml (aprox. 1,5 lingurițe) pe zi. Adulții peste 80 kg: 12 ml (aprox. 1 lingură) pe zi. Recomandăm o doză dublă în prima lună.
14Este EQ Pure Arctic Oil un produs doar cu omega-3 sau are și alte ingrediente?
EQ Pure Arctic Oil este un ulei de pește (EPA și DHA) cu ados de ulei de măsline presat la rece, vitamina E (stabilizator), aromă (lămâie), vitamina D3.
15De ce ați adăugat ulei de măsline la EQ Pure Arctic Oil?
Am ales să adăugăm acizi grași omega-9 și niveluri ridicate de antioxidanți polifenoli dintr-un ulei de măsline unic presat la rece. Acizii grași omega-9 contribuie la menținerea sănătății vaselor de sânge, a unei inimi sănătoase și ajută de asemenea la gestionarea nevelurilor de zahăr în sânge. Soluția pentru a reveni reacțiile inflamatorii și bolile cardiovasculare este de a crește aportul de acizi grași omega-3 și omega-9 de calitate superioară, și nu doar de a reduce aportul de omega-6.
16De ce a fost adăugat omega-3 și omega-9 la EQ Pure Arctic Oil dar nu și omega-6?
În dieta occidentală a zilelor noastre, există prea mult omega-6 în comparație cu cât omega-3 primim. Din această cauză nu este necesar să luăm omega-6 ca supliment.
17De unde provine uleiul din EQ Pure Arctic Oil?
Uleiul omega-3 provine de la cod, egrefin și cod negru pescuiți din apele reci și nutritive ale oceanului Arctic.
18Ce tip de pește este cel din uleiul EQ Pure Arctic Oil?
Uleiul este luat din cod, egrefin și cod negru.
19Care parte a codului oferă uleiul din EQ Pure Arctic Oil?
Capul și ficatul codului sunt în mod special grase și conțin cantități mari de omega-3.
20Poate EQ Pure Arctic Oil cauza alergii?
Persoanele cu alergii la pește și fructe de mare trebuie să știe că produsul conține ulei din pește.
21Există persoane ce nu ar trebui să folosească EQ Pure Arctic Oil?
Persoanele care iau anticoagulante, femeile însărcinate sau copii sub 1 an trebuie să consulte medicul înainte de a folosi produsul.
22Cum se depozitează EQ Pure Arctic Oil?
Flacoanele nedeschise trebuie păstrate într-un loc întunecat, uscat și rece sau în frigider. Flaconul deschis trebuie să fie refrigerat și folosit în termen de 90 de zile. Nu depozitați la îndemâna copiilor.
23Uleiul din EQ Pure Arctic Oil a devenit încețoșat? Înseamnă că s-a stricat?
Când este depozitat la sub 4º C uleiul poate deveni opac din cauza uleiului de măsline. După câteva minute la temperatura camerei uleiul va deveni din nou transparent.
24Care este diferența dintre EQ Lifeforce și EQ Pure Arctic Oil?
EQ Pure Arctic Oil conține Omega-3 cu adaos de ulei de măsline (Omega-9) și vitamina D3. EQ Lifeforce conține și vitamina K2.
25De ce EQ Pure Arctic Oil conține mai mult DHA decît EPA, pe când este exact opusul cu EQ Lifeforce?
EQ Pure Arctic Oil conține ulei de pește din cod, egrefin și cod negru. Raportul dintre DHA și EPA în acești pești reflectă raportul din EQ Pure Arctic OIl. In acest caz, există mai mult DHA decât EPA, la fel cum este cazul și in majoritatea celulelor noastre. Uleiul omega-3 din Lifeforce este din macrou și anșoa. Aceșt tip de pește are mai mult EPA decât DHA, ceea ce rezultă în același raport în uleiul de pește din Lifeforce.
26Ar trebui să înlocuiesc EQ Lifeforce cu EQ Pure Arctic Oil?
EQ Lifeforce conține și vitamina K2, așadar este recomandat să luați ambele produse pentru a primi destul omega-3 și destulă vitamina K2. ca o alternativă, vă recomandăm să combinați EQ Pure Arctic Oil cu produsul EQ K2 Plus.
27Pot lua copiii EQ Pure Arctic Oil și de la ce vârstă?
Copiii pot lua EQ Pure Arctic Oil imediat ce îl pot înghiți. Urmăriți dozajul recomandat pe flacon.
28What time of day is it best to take EQ Pure Arctic Oil?
Any time that fits into your daily routines is OK.
29Cum își păstrează uleiul din EQ Pure Arctic Oil proprietățile fără să devină rânced?
Când un flacon de EQ Pure Arctic Oil este deschis acesta este expus la oxigen. Dacă flaconul este lăsat deschis într-o cameră caldă va fi mai vulnerabil la râncezire. De aceea este recomandat să fie păstrat la frigider.
30Uleiul de pește din EQ Pure Arctic Oil conține metale grele?
Nu, uleiul este curățat de toate metalele grele și alți posibili poluanți.
31Trebuie să se efectueze testul de sânge pentru a ști dacă o persoană are nevoie de un supliment de Omega-3 sau dacă primesc suficient?
Nu, pielea uscată poate fi un semn visibil al faptului că organismul nu are destui acizi grași esențiali, dar și pielea cu aspect accidentat de pe brațe. Corpul va prioritiza celulele din organele vitale mai întâi, de aceea pielea va fi ultimul organ care va primi necesarul de găsimi. Alte simptome cunoscute ale carenței de acizi grași pot fi:
 • Dezvoltarea proastă a creierului
 • Probleme în păstrarea atenției și a concentrării
 • Schimbări de comportament, labilitate emoțională
 • Tensiune internă/neliniște
 • Anxietate, depresie
 • Sete crescută, urinare frecventă și cantități mari de urină
 • Boala atopică (în special eczema)
 • Păr uscat și mătreață, unghii moi sau fragile
 • Creștere redusă
Fapte «amuzante»: EFSA – Autoritatea UE pentru siguranța alimentară raportează că adulții primesc doar 32% din doza zilnică recomandată de Omega-3, iar copiii 25%. In Europa de vest și SUA există și un subconsum și mai mare de acizi grași esențiali Omega-3 și un supraconsum corespondent de medicamente pentru reducerea durerii din cauza diferitelor tipuri de boli bazate pe inflamații.
32De ce recomandă Eqology clienților săi să ia doză dublă în prima lună?
Corpul este ca o mașinărie care se ajustează și se adaptează. Cu toate că în general se spune că o celulă roșie funcționează pentru o medie de 120 zile, și că sunt limitate cantitățile de acizi grași omega-3 pe care le putem băga într-o celulă deja existentă, experiența a arătat că persoanele care au valori ale indexului omega-3 prea scăzute vor putea să le crească mai repede prin dublarea aportului de omega-3 la început. Acest lucru se poate întâmpla deoarece „noile celule de sânge” încorporează mai mulți acizi grași omega-3 decât în mod normal. Același lucru se poate întâmpla și cu alte celule din corp. Este de asemenea o practică cunoscută de a prescrie o mai mare „doză de încărcare” din diverse medicamente, cum ar fi antibioticele, etc.
33De ce o subscripție cu o perioadă obligatorie?
În principal pentru a le putea oferi clienților noștri cele mai bune prețuri pentru ulei și pentru test. Este de asemenea general cunoscut că utilizarea cu regularitate a acizilor grași omega-3 va contribui la menținerea unei sănătăți optime. Multe dintre efectele pozitive asupra sănătății nu se simt decât după trecerea unui timp – iar acest timp poate fi mai lung decât durează să câstigăm valori măsurabile pentru indexul raportului omega-6/omega-3. Din acest motiv, este important ca clienții noștri să primescă un mic imbold pentru a alege stilul de viață sănătos – și un aport sănătos de omega-3 – în timp.

Omega 6/3 Ratio Test Kit:

1Unde pot vedea rezultatele testului meu?
Mergeți la omegaratiotest.com/en și înregistrați ID-ul testului dvs. Omega-6/Omega-3 Ratio Test Kit pentru a accesa rezultatele.
2Cum funcționează testul de sânge?
Cu ajutorul unui simplu test de sânge pentru acasă veți putea primi cu rapiditate un răspuns pentru raportul dvs. omega-6 și omega-3. Puteți apoi să găsiți rezultatele pe eqologytest.com după 10-14 zile. Vedeți manualul de utilizator pentru a ști cum să efectuați testul de sânge AICI.
3Este necesar să ținem post înainte de a face testul?
Nu, nu este necesar să nu mâncați.
4În broșura care acompaniază testul este menționat că mostra de sânge trebuie să fie trimisă în aceeași zi sau cel târziu în ziua următoare. Locuiesc departe, există vreun risc că ar putea fi afectată analiza?
Mostra va fi păstrată la temperatura camerei timp de cel puțin 7 zile. Dacă locuiți departe, ar putea fi o idee bună să nu trimiteți testul înainte de weekend sau de o sărbătoare națională, dar să îl păstrați la fridiger și să îl trimiteți în prima zi lucrătoare posibilă.
5Poate fi afectată analiza dacă sunt vegetarian, însărcinată, dacă alăptez, dacă sunt la dietă, am diabet sau o boală/cancer – și poae folosirea de EQ Pure Arctic Oil să ajute dacă deja am cancer, sistem imunitar scăzut și am reacții inflamatorii în organism?
Nu este dăunător să determinați raportul Omega-6/Omega-3. Dacă aveți o boală care este tratată medical, rezultatele testului ar trebui să fie discutate cu medicul dumneavoastră. De asemenea, folosirea EQ Pure Arctic Oil ar trebui discutată cu medicul dacă sunteți sub un anumit tratament. Vrem să subliniem din nou că EQ Pure Arctic Oil este un produs sănătos, iar folosirea este recomandă pentru a rămâne sănătoși și pentru a preveni bolile.
6Pot fi afectate rezultatele de o dietă sau îmbolnăvire din ultimele zile dinainte de test?
Nu într-o manieră signifiantă.
7Există alți factori de care ar trebui să țin cont ce îmi pot afecta rezultatele testului?
Nu într-o manieră signifiantă.
8Este periculos să manevrăm testele de sânge ale altor persoane având în vedere diversele boli de sânge?
Vă recomandăm să vă colectați propria mostră de sânge și să evitați colectarea mostrelor de la alte persoane.
9Testul este sigilat?
Da, lancetele ce sunt folosite pentru a înțepa degetul sunt sigilate.
10Care este politica de confidențialitate referitoare la rezultatele mele și sunt acestea depozitate în siguranță?
Rezultatele sunt manevrate în totalitate de către partenerul nostru de analiză Vitas AS. Doar persoana care a fost testată și personalul certificat din laboratorul Vitas au acces la rezultate.
11Cum știu că rezultatele sunt corecte?
Dacă ați primit un rezultat neașteptat care credeți că ar putea fi eronat, vă recomandăm să citiți FAQ Eology să aflați dacă nu cumva ați făcut o greșeală când ați efectuat testul. dacă tot aveți întrebări, vă rugăm să ne contactați prin email la support@eqology.com.
12Cred că rezultatele analizei mele sunt incorecte și doresc să refac testul – ce pot face?
Contactați-ne la support@eqology.com.