Nivelul de oxidare (Totox) redus-Calitate esențială a uleiului EQ Pure Arctic OIL

EQ Pure arctic Oil are cea mai scăzută valoare de oxidare cunoscută și dovedită în laboratoare. Valoarea TOTOX este valoarea care ne indică gradul de oxidare al unui ulei și are valoarea medie 4 la uleiul EQ Pure ARCTIC OIL.

ULEIUL Omega 3  – EQ Pure Arctic Oil NU ARE MIROS ȘI GUST DE PEȘTE, tocmai datorită nivelului redus de oxidare.

În septembrie 2010, în Norvegia, a fost publicat studiul RUBIN. Acesta a publicat un rezultat șocant, cu privire la calitatea produselor OMEGA 3 de pe piața din Norvegia.. S-a verificat nivelul de oxidare și implicit prospețimea a 113 produse OMEGA3, cu ajutorul indicelui TOTOX- TOTAL OXIDATION VALUE- Nivelul Total de Oxidare.

În anul 2006, Studiul Turner a dovedit că, atât PEROXID-UL, cât și ANISIDINA, deteriorează organismele vii, inclusiv organismul uman. Astfel au ajuns la concluzia că  uleiurile râncede au efecte negative asupra starii noastre de sănătate. Organizația Internațională a Producătorilor de  Uleiuri Omega -3 (,,GOED”: ,, Global Organization for EPA and DHA  Omega-3”) recomandă o valoare maximă TOTOX de 26.

Dar, studiul RUBIN , mai sus menționat, a arătat că: din 113 produse controlate,  numai 4 au avut o valoare a TOTOX-ULUI sub 26.

În același timp, STUDIUL RUBIN, a publicat următoarele rezultate despre efectele nocive ale consumului uleiurilor râncede și foarte oxidate asupra organismului uman:

  •  inhibă dezvoltarea normală a celulelor; (cu cât rata oxidării este mai mică, cu atât este mai bine)
  • scad nivelul de imunitate al celulelor  și nivelul de antioxidanți din organism
  • provoacă procese inflamatorii și deteriorează structura celulelor, provocând moartea acestora
  • Pentru mai multe detalii, vezi prezentarea PDF aici:https://drive.google.com/file/d/0BwuWvSFhm0GVWFdkZXpNcWZTeDg/view